Instructiuni de siguranta la manevrarea bateriilor cu plumb acid

o Respectati instructiunile de pe baterie, indicatiile cuprinse in instructiunile de folosire, precum si cele din cartea tehnica a autovehiculului Dvs.

o Purtati ochelari de protectie.

o Tineti bateria si acidul la loc inaccesibil copiilor.

o Pericol de explozie. La incarcarea bateriei se formeaza un amestec de gaze detonante cu risc crescut de explozie.

o Sunt interzise: aprinderea focului, scanteile, flacarile deschise si fumatul. Evitati degajarea scanteilor atunci cand lucrati cu cabluri si aparate electrice! Evitati scurtcircuitele!

o Pericol de stropire cu acid. Acidul din bateriile cu acumulator este foarte caustic, de aceea: purtati manusi si ochelari de protectie, nu balansati si nu inclinati bateria, deoarece s-ar putea scurge acid prin orificiile de vizitare sau de degajare a aerului.

o Primul ajutor. In cazul in care v-au sarit in ochi stropi de acid din baterie clatiti ochii imediat timp de cateva minute cu apa limpede. Apoi consultati neintarziat medicul. Stropii de acid de pe piele sau haine se vor indeparta imediar cu agent neutralizant sau lesie de sapun dupa care se vor clati cu apa din abudenta. In caz ca ati inghitit acid consultati imediat medicul.

o Avertisment. Nu expundeti bateriile direct la radiatiile solare! Bateriile descarcat pot ingheta, de aceea pastrati-le la loc ferit de inghet.

o Eliminare / reciclare. Deseurile de baterii si acumulatori auto trebuie predate la un centru de colectare. Este interzisa eliminarea deseurilor de baterii si acumulatori sub forma de deseuri municipale prin depozitare in depozite de deseuri sau prin incinerare. Pot fi eliminate prin depozitare si incinerare numai rezidurile bateriilor si acumulatorilor auto care au fost supusi atat tratarii cat si reciclarii in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

o Colectare separata. Bateriile si acumulatorii auto se colecteaza separat si se predau distribuitorilor de baterii sau acumulatori auto, unitatilor care presteaza servicii de inlocuire a acestora, punctelor de colectare sau la producator.